Muumid

Muumid

esmaspäev, 8. aprill 2019

KÜLALISED SAKSAMAALT, NALJAPÄEV, CAROLY SÜNNIPÄEV JA ROBOOLÜMPIA

Üleeelmisel nädalal külastasid meie lasteaeda haridustöötajad Saksamaalt, et tutvuda meie haridussüsteemi ning nutivahenditega kasutamisega õppetöös. Selle puhul viisin Muumidega läbi avatud tegevuse, kus kasutasime erinevaid nutivahendeid. 

Learningapps on hea keskkond, kus saab ise lastele mänge koostada. Olgu selleks siis memoriin, sõnarägastik, ristsõna ja nii edasi. Võimalusi on palju ning lastele pakub nutiseadmes õppimine suurt huvi. 



QR koodide abil oli vaja lahendada salakiri. Rühma oli peidetud erinevad QR koodid, millel oli oma sümbol. QR koodi skänneerides said Muumid teada, milline täht sellele sümbolile vastab. 


Ozobot on samuti vahva ja arendav robot. Et läbida labürinti, pidid lapsed lõikama ja kleepima suunavaid koode. 


 Veel üks huvitav ja uus vahend on kõne salvestavad lõksud. Lõksudele oli salvestatud erinevad laused, mis kirjeldasid ühte neljast aastaajast. Peale seda oli vaja lõks asetada õige aastaja nimetusega paberile.

Beebotiga uurisid Muumid kevadlilli. Peale lille nimetuse lugemist tuli Beebot juhtida õigele lillele. 

Helendav tahvel on alternatiiv liikuvale aabitsale. See vahend aitab kirjutamist laste jaoks atraktiivsemaks muuta. 


1.aprillil tuli mul tahtmine Muumidele natukene nalja teha. Rühmas olid kõik asjad pahupidi. 

Ka hambapesu kalender oli tagurpidi. Lastel oli parjalt nuputamist kuhu oma linnukesed märkida. 




Peale hommikusööki panime lapsed magama. Seda küll ainult mõneks minutiks. Seejärel tegime hommikuringi voodites. Ning kuna oli pahupidi päev, said lapsed selle eest lõuna ajal üleval olla. 
Lisaks tegelesime eelmisel nädalal koolivalmidust hindavate testide lahendamisega. Enamikel on kõik 3 testi tehtud ning peagi olen valmis ka vanematele tagasisidet andma. 





Neljapäeval tähistasime Caroly Mary sünnipäeva. Palju õnne kallis Caroly!








Caroly tõi sünnipäeva puhul sõpradele üllatusmunad. 


Sellel nädalal tegeleme aga terve nädal Robo Olümpia missioonide lahendamisega. Robo Olümpia võistus on mõeldud erinevas vanuses lastele ning seda korraldab Insplay. Kui missioon on lahendatud peame selle esitama digitaalsel kujul ning seejärel selgitatakse välja parimad lahendajad. 
Tänane missioon oli vaja ära lahendada Beebot robotitega. Lapsed pidid valmistama võistlusmati, kus tuli märkida ära 7 etteantud spordiala ning 1 omal valiku välja mõeldud spordiala. Võistlusmatt oli vaja kaunistada. Samuti oli vaja Beebot robotile uhke kostüüm meisterdada. Seejärel tuli Beebotiga läbida kõik võistlusalad ning selgitada välja kõige lühem tee finišini. 
Nuputamist oli väga palju, ning ülesanne mahukas kuid Muumidele meeldis see kõik väga. Lapsed jätkasid nuputamisega ka õhtul peale ärkamist. 
Homme ootab meid aga uus robot ning uus väljakutse!