Muumid

Muumid

teisipäev, 5. märts 2019

KÄESOLEV NÄDAL JA ETLUSKONKURSS

Sellel nädalal tutvuvad Muumid lisaks näidendi õppimisele veealuse maailmaga. Kui eile uurisime, mis peitub ookeani põhjas, siis täna tutvusid lapsed Eesti kaladega. Iga laps sai endale töölehe, kus kõigepealt oli vaja kalad pikkuse järgi õigesse kohta kleepida. Et teada saada ka kalade nimetusi, tuli rühmast otsida tahvelarvutiga QR koode. QR koodi abil avanesidki kalade pildid koos nimetustega ning laps sai kala nimetuse ka oma töölehele kirjutada. 




Seejärel meisterdasid Muumid sensoorset pudelit. Targad tädid ja onud arvavad, et sellised sensoorsed pudelid toetavad väikelaste arengut ning aitavad neil stessi olukorras rahuneda. 
Muumidel tuli selleks mõõta vett ja õli ning pipetiga lisaks toiduvärvi pudelisse tilgutada. Pealtnäha lihtne tegevus pakkus lastele palju rõõmu. 










Pilt meie eelmisel nädalal valminud päikesesüsteemist.
Samal ajal kui meie tubli praktikant Karita teiste lastega lasteaias vahvaid tegevusi läbi viis, osalesime meie Magnari ja Dioraga Tallinna koolieelikute etlemiskonkursil "Eesti keele kaunis kõla" kesklinna piirkonna eelvoorus. Eelmisel aastal osalesid samal konkursil meie Triine ja Mailill. Igast lasteaiast sai konkursile registreerida vaid 3 osavõtjat. 
Mõlemad lapsed olid väga tublid, julged ja ilmekad. Ning mis kõige olulisem, nautisid ise kogu protsessi. 
Kesklinna piirkonnas oli osalejaid koguni 45. Nädala pärast toimuvale lõppvooru välja 5 parimat luuletuse lugejat. Suureks rõõmuks oli nende hulgas ka meie Magnar. Hurraa!!!








Meie lasteaia tublid luuletuse lugejad.




                                        
                Kesklinna 5 parimat
Lisan ka videod tublidest etteastetest.